Papierbergen beklimmen

 

De eerste raadscyclus van de nieuwe raad is achter de rug. Een cyclus begint als raadslid met het toegezonden krijgen van een stapel stukken. Daar moet je vervolgens van alles mee. Lezen natuurlijk, sommige stukken heel goed en diepgravend, andere lees je ter kennisname. Maar deze stukken waren lang niet de enige papieren die onze kant op kwamen de afgelopen tijd. Zo nu en dan voelde ik me toch echt wel zoals het mannetje op het plaatje hiernaast, ploegend door de papieren. Introductiedossiers, welkomstbrieven, lokale kranten die ik nu een paar weken bewaar in plaats van een paar dagen, achtergrondrapporten… echt, er komt niet snel een eind aan.
Gelukkig had de griffie voor ons als nieuwe raadsleden een introductiecursus georganiseerd. Aan de ene kant betekende dit dat er nog meer papier over ons heen kwam, aan de andere kant gaf dit wel de handvaten om alles te kunnen begrijpen. Halverwege april hebben we de eerste commissievergadering gehad. De punten die van daaruit waren blijven liggen kwamen daarna in de gemeenteraad aan de orde, en natuurlijk ligt daar ook de daadwerkelijke besluitvorming.
De kop is er dus af. Nu moet ik nog even de motivatie vinden om de stukken die ik wil bewaren even netjes te gaan archiveren, zodat het bewaren ook werkelijk nut heeft.
Verder heeft de voetbalvereniging  vanochtend al een aardige donatie gekregen in de oud-papierbak, voor mij het logische einde voor het papier in de cyclus. Kom maar op met de nieuwe papieren, ik ben er weer klaar voor!

Advertentie

Een gedachte over “Papierbergen beklimmen

  1. As se nouris fia email PDF’s stjoere, soe dat kilo’s papier en euro’s oan porto skele. Op ‘e site fan Snits kinst alles downloade fan de kommisje- en riefergaderingen foar safier dat iepenbier is. Ik krij altiid kreas in eamelstje fan de gemiente as der wer in fergadering is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s