Zomerreces (x2)

Vorige week donderdag was alweer de laatste vergadering voor de zomer van de gemeenteraad.  Dit was de dag dat Nederland aan moest treden tegen Kameroen, om die reden was besloten om van 17.00 tot 20.00 uur te vergaderen. Eventueel zouden we naar 1 juli uit kunnen wijken voor zaken die geen uitstel konden hebben, maar de reservedatum hadden we niet nodig. Een stapel mondelinge vragen zijn doorgeschoven tot na het reces.

Op het werk was het afgelopen donderdag de laatste vergaderdag. Voor 9 juni hadden we meireces en daar achteraan verkiezingsreces gehad. Na 9 juni was het ineens weer voluit aan de bak om een aantal zaken die echt niet konden wachten toch nog af te handelen. Het waren maar drie weken, maar wel drie heftige. En dan nu ineens, ho, halt, stop. Reces.

Maar… zoals elke politicus heel politiek correct zal zeggen:

Tja, soms zegt één tweet meer dan duizend woorden toch?
De komende weken heb ik in ieder geval wel reces, maar ben ik niet op vakantie. We gaan begin volgende week met de medewerkers van ons cluster op bezoek bij Harm Evert Waalkens (tot 15 juni Kamerlid voor de PvdA) in Finsterwolde, en er staat een leuk en interessant programma op de rol. Inclusief bezoeken aan de Eemshaven, maar ook  aan Hongerige Wolf en Oude Willem.
Verder ga ik een aantal zomerstages, zomercursussen en masterclasses volgen over natuur, natuurbeheer en visserij. Erg leuk, het zomerreces is bij uitstek de tijd dat je wat meer tijd voor werkbezoeken uit kunt trekken en daadwerkelijk de diepte in kunt. En als het mooi weer is, kun je maar beter buiten zijn!
Het mooiste plaatje van afgelopen week is in ieder geval deze waarmee ik hier af ga sluiten. De foto is gemaakt op de zomerborrel waarmee wij traditiegetrouw als PvdA-fractie het parlementaire jaar afsluiten. Berber was met mij mee. Sinds de campagne heeft ze in de gaten wie Job Cohen is. De afgelopen dagen, als de formatie weer in het nieuws was, riep ze ook telkens ‘memmy, memmy, Job is op de telefyzje!’ en toen ze PvdA-campagne materiaal zag: ‘memmy, dat is van de PvdA en Job is toch ook van de PvdA en jij bent toch ook van de PvdA en Saskia toch ook?’. Nou, kun je de verbazing bij het meisje voorstellen toen Job Cohen ineens in het wild op het feestje van mama’s werk rondliep? En nog eens heel aardig was tegen haar ook? Eerst vond ze het maar een beetje eng, maar na een half uurtje vroeg ze me of ze niet met hem op de foto zou mogen… en natuurlijk mocht dat. Deze gaat in het plakboek!
Berber samen met Job Cohen

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s