Hip

Zaterdag was ik bij de opening van het Hip in de bibliotheek van Nootdorp. Het HIP is het Historisch InformatiePunt. Vanaf nu hebben alle inwoners gemakkelijker toegang tot de lokale geschiedenis. Dit Hip is een samenwerking van de Vereniging Noitdorpsche Historiën en de bibliotheek. Ook in Pijnacker en Bergschenhoek is sinds kort een Hip.
Ik vond het erg interessant om deze middag te zien op de foto’s hoe zeer het oude dorp veranderd is, en eigenlijk constant aan verandering blootgesteld geweest is. Er was een mooie fotopresentatie waarin je foto’s van vroeger met die van nu kon vergelijken. Ook als je niet opgegroeid bent in Nootdorp, maar er nu wel met veel plezier woont, is dat erg leuk om te zien.
Het Hip zit op de eerste etage van de biblotheek in Nootdorp. Op sommige vrijdagavonden en/of zaterdagochtenden zal er een vrijwilliger van de Historische vereniging aanwezig zijn, zodat je nog meer te weten kunt komen.
Ik vind dit een geweldig initiatief. Het is toch erg leuk om te weten wat er bijvoorbeeld op de plek van jouw huis stond voordat het daar gebouwd werd.
Ook leuk was om bij deze opening partijgenote Mieke van der Kuij nog even te treffen. Mieke is vele jaren raadslid geweest en nu actief bij (onder andere) de historische vereniging in Pijnacker. Vol passie kreeg ik niet alleen veel te horen over Nootdorpse geschiedenis, maar natuurlijk ook over een aantal oude gebouwen in Pijnacker en één oud gebouwtje in het bijzonder dat nu op de agenda van de gemeenteraad staat. Voer tot verder nadenken en een bron van inspiratie, deze zaterdagmiddag…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s