2010 zit er bijna op!

2010 zit er op! Voor het raadswerk dan, ik mag volgende week nog drie dagen werken, dus helemaal stil staat het nog niet. Maar wel in de rust van het Kerstreces. De trein die op hoge snelheid aan het doordenderen was is voor even tot stilstand gekomen, even een adempauze en tijd voor onszelf, voor reflectie, misschien voor voorzichtig vooruitkijken.
In de afgelopen weken en maanden is er voor mijzelf veel veranderd, dus ik ben wel toe aan even ‘op de plaats rust’.
Eén van de Kamerleden waar ik tot voor kort voor werkte is Lea Bouwmeester. Op haar website zag ik, dat zij al helemaal klaar is om campagne te gaan voeren. Ik was eigenlijk net aan een beetje afgekickt van het campagnevoeren, maar we moeten straks echt weer aan de bak!
Het zijn barre en koude tijden. De sneeuw stapelt zich decimeters hoog op, het dorp was van de week zelfs zo ingesneeuwd dat mensen niet naar hun werk konden en massaal over moesten op ‘Het Nieuwe Werken’.  Barre en koude tijden ook in de politiek. Gelukkig kunnen we ons voorlopig nog even warmen aan het vuur van de Eerste Kamer, die deze week fier stand hield tegen de ongebreidelde bezuininigsdrift van het kabinet. Voorlopig zijn de scherpe kantjes van het belastingplan af. In ieder geval een half jaar lang geen hogere BTW op cultuur en ook niet onbelangrijk de gevolgen voor de partnertoeslag voor AOW-gerechtigden blijven uit. Ik hoop dat ook straks na de verkiezingen in maart we kunnen blijven rekenen op een krachtig tegengeluid uit de Eerste Kamer, en een stevig geluid in de provincie. Dat helpt namelijk ook om plannen die niet goed zijn voor de gemeenten tegen te houden.
Zet 2 maart dus maar alvast in je agenda met een groot rood uitroepteken en ‘niet vergeten te stemmen’, want in deze tijden telt elke stem.

(foto is van Lea Bouwmeester in campagneoutfit)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s