Klaar voor de start

Eergisteren vertelde ik over de kwart marathon die ik voor de boeg had. Vandaag kan ik schrijven dat het erg goed gegaan is,ondanks het zware parcours heb ik zo ongeveer de snelheid gelopen die ik meestal heb. Dat is niet zo heel hard overigens, maar voor mij hard genoeg. Langzaam opbouwen is het credo, dit omdat ik liever niet geblesseerd wil raken bijvoorbeeld.
Langzaam opbouwen doen we overigens niet aan in de raad. Het enige wat daar getraind wordt is je zitvlees. Daar krijg je volgens mij niet heel gauw blessures van. Hoewel, we kunnen er wel wat van, in de raad. De raad is bezig te kijken naar een andere werkwijze, zodat er met ieders tijd slimmer omgegaan kan worden  zonder dat de kwaliteit van de besluitvorming er onder te leiden heeft.
Komende week is weer de ‘commissieweek’ zoals dat genoemd wordt. Dat betekent voor mij dat ik dan op maandag fractievergadering heb, om alle commissies met de fractie voor te bespreken. Op dinsdag is dan commissie Ruimte en op woensdag commissie Bestuur. En donderdag commissie Welzijn, maar daar zit ik niet in, dus dan kan ik eindelijk weer gaan hardlopen.
Voor deze maand staan er niet heel grote stukken op de agenda, maar, er is best veel groots in aantocht. De bezuinigingen bijvoorbeeld, twee bestemmingsplannen voor de glastuinbouwgebieden en nog veel meer.
Vooral die bezuinigingen houden ons nu al bezig. Waar kan wel wat af? Wat kan efficienter? Wat moet absoluut behouden blijven? De komende maanden wordt de maatschappelijke dialoog gehouden en zullen we daarna moeilijke keuzes moeten maken.Dat vergt niet alleen zitvlees, maar ook beweging, en dat is een welkome afwisseling!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s