Bloemetjesjurk

Nu halverwege januari lijkt er zo’n beetje een eind te komen aan de stroom nieuwjaarsborrels, nieuwjaarsrecepties en nieuwjaarsspeeches. Iedereen heeft teruggeblikt op 2010 en kijkt vooruit naar 2011. De broekriem moet aangehaald, de kaasschaaf is niet voldoende, je kent het wel. Ik hoef het ook niet te herhalen vermoed ik.
Nu was ik op 2 januari al op de nieuwjaarsbijeenkomst van de lokale veldbiologen. Het toeval wilde dat hun bijeenkomst samenviel met de landelijke actiedag ‘hart voor natuur’.Dus twee goede redenen, ik toog naar Delft.
Toen ik aankwam was de voorzitter al bezig met zijn speech. Op een zeker punt in zijn verhaal ging het er over, dat ze voor een actie bedacht hadden dat ze jonge dames in bloemetjesjurk nodig hadden voor in een kraam, als blikvanger bij een actie. Maar ja.
Op dat moment voelde ik het al wel een beetje aankomen. Want ik viel wel een beetje op, tussen de leden van de veldbiologievereniging, zij gehuld in groen, bruin of grijs en ik in mijn rode bloemenjurk.
Dus de voorzitter zei, waar ik al bang voor was: maar ja, onze leden hebben geen bloemetjesjurken aan.
Hij had daar een creatieve oplossing voor bedacht, de actie had groot succes gehad en hoopte voor 2011 op nog veel meer succesvolle acties.
Na de speech gingen we wandelen. Je bent veldbioloog, of je bent het niet en de eerste categorie wandelt. Gelukkig had ik onder mijn bloemetjesjurk wel geschikte laarzen aangetrokken. Want ik loop lang genoeg rond in het groene veld om te weten dat er altijd wel op enig punt in het programma gewandeld wordt.
Daarna kwam het gelukkig toch nog wel goed tussen mij en de veldbiologen, want mijn jurk is dan wel rood, ik heb een hart voor groen en natuur!
Zelf zien hoe leuk en nodig het hart voor natuur is? kijk op www.hartvoornatuur.nu of ga op 19 februari mee in actie voor een beter natuurbeleid.In je bloemetjesjurk, of je groene trui, dat maakt niet uit!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s