Barre tijden, warme truien

Einde van deze week is het weer zover, de Warmetruiendag! De kachel een graadje lager en om warm te blijven een dikke, warme trui. Elk jaar weer even een reminder dat je met hele kleine stapjes ook kunt bijdragen aan een beter klimaat. Ook dit jaar lijkt het er trouwens op dat de Warme Truiendag eigenlijk net te laat komt op het moment dat het weer wat warmer gaat worden in Nederland.

Dat het letterlijk de komende maanden weer warmer wordt, dat zit er wel in.

Figuurlijk vermoed ik dat de meeste Nederlanders straks in de kou komen te zitten, alleen een aantal mensen die het nu al niet koud hebben krijgen nog wat meer warmte. Afgelopen zaterdag had Job Cohen op het congres in Groningen hier treffende voorbeelden van. Lees onderstaand stukje uit zijn speech, en zorg dat je een warme trui bij de hand hebt. En hopelijk breekt na 2 maart de lente aan, en kunnen na de verkiezingen de slechte plannen tegengehouden worden, en de dikke truien in de kast. Uit de speech van Job Cohen, afgelopen zaterdag:

“Ons kabinet praat opgewekt over Nederland sterker maken, over het huishoudboekje op orde en over grenzen stellen. Orde op zaken. Maar Mark, je kunt sommige mensen een tijdje bedonderen maar niet heel Nederland en niet voor eeuwig.

De meester en de juf weten wat je bedoelt met ´investeren in de kracht van Nederland´: salaris inleveren. Van al die mensen die zulk  belangrijk werk doen  bij de politie, bij de reinigingsdienst.

‘Het huishoudboekje op orde brengen’?
De tweeverdieners die hun kinderen naar de creche brengen betalen –
En het bonusfeest van de banken gaat door

Oneerlijk?
Dat is recht volgens Rutte,

De ouden van dagen betalen
En de farmaceuten gaan verdienen

Oneerlijk?
Het openbaar vervoer en de natuur worden wegbezuinigd
Maar we mogen 130

Oneerlijk?
Dat is recht volgens Rutte, maar het is krom in de echte wereld. Dat is recht volgens Rutte. Maar het is onrecht. Onrecht in de gewone wereld van duizenden Nederlandse gezinnen.”

Advertentie

Een gedachte over “Barre tijden, warme truien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s