5 jaar terug in de tijd

Grappig toeval. Ik ben bezig met het virtueel inplakken van heel oude foto’s. Foto’s zo oud dat ze nog net digitaal zijn maar geen goede datum erbij waar het van is. De digitale camera heeft alles op1 januari 2000 laten gebeuren.  Gelukkig houd ik al heel lang een weblog bij. Daardoor kan ik nog goed reconstueren wanneer iets ook al weer gebeurde. Hierdoor was ik op één van mijn oude blogs gestuit, iets meer dan vijf jaar geleden geschreven (2 februari 2006).
Leuk, want het is een bericht aan de gemeente waar ik nu woon. Wij woonden toen in Den Haag, op de grens met
Beste gemeente Pijnacker-Nootdorp en projectbureau Ypenburg.
Nu, vijf jaar later, wonen we een klein stukje verderop net aan de andere kant van de gemeentegrens. Toen wist ik niet dat ik vijf jaar later in de gemeenteraad over het aanpassen van het bestemmingsplan van dit stukje Nootdorp zou debatteren met collegaraadsleden. Toch is dat precies waar we nu mee bezig zijn… http://www.pijnacker-nootdorp.nl/Download/Documenten/2011januari/R201017699_Craeyenburch_eiland_4_en_5_rv.pdf 

Tekst uit 2005:
Beste gemeente Pijnacker-Nootdorp en projectbureau Ypenburg,
Fijn dat u zo overtuigd bent van het groene karakter van uw gemeente en van de wijk Ypenburg. Zo overtuigd dat u bij alle huishoudens van ‘de Buitenplaats Ypenburg’ zoals u het zo consequent noemt een glossy boekje in de bus gestopt hebt over hoe fijn het wel niet wonen is in het groen.
Zo overtuig je de mensen wel dat ze in het groen en ‘buiten’ wonen. Natuurlijk ben ik ook verwend doordat ik in het echte ‘buiten’ opgegroeid ben. Dat kunnen jullie hier in het volgebouwde Westen ook niet bieden. Ik geniet van de ruim opgezette wijk, en zeker ook van de ruime zichtlijnen die mij vanuit de woonkamer de mogelijkheid geven om wat grasveld, wat water en wat boompjes te kunnen zien. Natuur, zoals u het noemt, durf ik het nog niet te noemen. Daar is het nog veel te jong, kwetsbaar en te versteend voor.
Waarschijnlijk dachten jullie dat de burgers nog niet voldoende overtuigd waren. Wat zag ik dus vanochtend toen ik de gordijnen opendeed?

Gemeente, hoe kun je dit soort grote uitzichtbedervende borden toestaan. Projectontwikkelaar, wat wil je nu. Dit slaat toch helemaal nergens op?

met vriendelijke groet,
Amarins

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s