Reces…afsluiten en opnieuw beginnen

Deze column verscheen eerder in de januari 2012 nieuwsbrief van de PvdA Pijnacker-Nootdorp

Eind december. Regen klettert op de tegels. Lichter dan deze grijze somberheid wordt het vandaag niet meer. De kat miauwt onophoudelijk bij de achterdeur. Hij mag vanaf vandaag niet meer naar buiten want het knallen van vuurwerk doet zo nu en dan vermoeden dat het vroegtijdig Oud en Nieuw is. Reces. Het moment om het laatste halfjaar aan raadsstukken bij elkaar te vissen van achter de bank, van de hoge stapel op mijn bureau, vanaf de radiator bij de keukentafel en uit mijn rugzak. Het merendeel betreft het papier in van die stukkenbundels met een voorblad van de gemeente, een handig groen bindingsding waarvan ik altijd vergeet hoe het heet maar waar ik inmiddels stapels hergebruikt heb en blijf bewaren, want de stukken kan ik wel weggooien maar die dingen niet. De stukken gooi ik dus weg. Alles staat op de digitale leestafel en ons huis is niet zo groot dat ik alles kan bewaren. In de laatste gemeenteraad is besloten dat we in de stukkenbundel voortaan alleen nog maar de agenda, de MATS-lijst en de aanbiedingsnota willen hebben.  Vooruitgang vind ik, het scheelt heel veel bomen. Het terugblikken door het verplichte opruimen van al die stapels ga ik missen. Hopelijk heeft er tegen die tijd vast wel iemand een app voor uitgevonden waarmee je zo nu en dan aan oude stukken herinnerd wordt.
Regen klettert op de tegels. Grijze somberheid. De bel gaat. Het is Arnaud uit het PvdA-bestuur die het pasje van het raadhuis in Nootdorp bij me ophaalt. Het zal de laatste keer zijn dat ik het pasje uitleen. Het is tijd voor de verhuizing van Raadhuis naar Bestuurscentrum. Daar valt taalsociologisch nog wel het één en ander van te vinden, maar nu even niet. Voor nu, deze laatste week kijk ik nog met weemoed naar de te krappe zaal, met een publieke tribune die eigenlijk geen tribune is, maar een rijtje stoelen tegen de muur. Waar afgelopen jaar heel vaak alleen maar ambtenaren zaten en maar heel soms inwoners, maar dan soms weer met zoveel tegelijk dat ze tot in de gang moesten zitten. Het tafeltje met de halverwege dit jaar weer teruggekeerde apparatuur van Radio Excellent, bediend door de verslaggever van de Telstar/ Eendracht. Het had zijn charme, maar het past niet meer, net als al dat papier. Net als met de groene bindingsdingen van de stukkenbundels zal ik mijn best doen het goede, samenbindende van het oude raadhuis te bewaren, en laten we alle rotzooi en gedoe maar  in 2011 zitten… op naar een nieuw jaar, op naar een nieuw tijdperk op naar een nieuwe plek.

Amarins Komduur-Daems, fractievoorzitter

Ps: De gemeenteraad houdt op 2 januari vanaf 18.30 uur Open Huis in het nieuwe bestuurscentrum aan de Emmastraat 165 in Pijnacker, waar we iedereen graag willen laten zien waar we vanaf nu gaan vergaderen. U bent van harte welkom, we zijn trots op onze nieuwe plek! Daarna is het tijd voor de nieuwjaarsreceptie waar iedereen uiteraard ook van harte welkom is. Graag tot dan!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s