BOB. Wie van de drie?

ImageBOB. De reclameblokken op de radio zaten de afgelopen weken vol met spotjes over BOB. Logisch met al die feestdagen en nu al die nieuwjaarsrecepties dat iedereen daar nog even aan herinnerd wordt. Dat is de BOB die Bewust Onbeschonken Bestuurder is.
Maar er is meer te doen met BOB. Gisteren verstuurde onze burgemeester Rik Buddenberg deze tweet vanaf @RikBuddenberg: “Met cie. vz’s komende vergaderingen van de Raad voorbesproken. Zij zijn helemaal klaar voor de nieuwe werkwijze volgens het zgn. BOB-model”. Een tweet vol afkortingen om onder die vermaledijde 140-tekensbeperking uit te komen. Maar hierin dus ook al weer die afkorting BOB. Deze keer staat het voor Beeldvorming-Oordeelsvorming-Besluitvorming. Vanaf deze week werken we met een nieuw vergadermodel. In plaats commissies en één maal per maand een gemeenteraadsvergaderingen benaderen we de onderwerpen op een nieuwe manier. Eerst goed zorgen dat alle informatie op tafel ligt en helder is, voordat je een oordeel vormt. Dat eerste stukje gaan we morgenavond doen. Dan is volgende week de beurt aan oordeelvormen en voor een paar onderwerpen zelfs besluiten. Als het goed is gaan we beter in op alle argumenten, gaan we beter luisteren, daardoor beter afwegen/ oordelen en krijgen we als gevolg daarvan betere besluiten. Spannend dus, of dat gaat lukken en of we uit de oude patronen kunnen.
Gisteren kwam er nog een BOB voorbij. De “Beschermde Oorsprong Benaming”, oftewel: het streekproduct.Het staat niet alleen op die goede fles aceto balsemico of op dat lekkere rauwmelkse kaasje, maar kan net zo goed uit onze eigen gemeente komen, want er wordt heel veel lekkers gemaakt hier. In de acht aandachtspunten voor de lokale economie die de PvdA eind 2011 presenteerde was daarom punt 4.: start een streekproductenmarkt. Erg blij was ik dan ook toen ik gisteren las dat er op 8 juni het evenement “Oostland Culinair” zal plaatsvinden in Pijnacker, met proeverijen van allerhande producten uit onze regio. Geweldig dat dit initiatief nu van de grond komt.
Dat is driemaal BOB. Wil de echte BOB dan nu opstaan?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s