Bijzonder

Soms heb ik niet eens meer door op wat voor bijzondere plek ik werk. Nuchter bekeken is het ook maar gewoon een gebouw waar mijn bureau toevallig staat.
Maar zo af en toe gebeurt er iets bijzonders, waardoor je je weer realiseert dat je op een heel bijzondere plek aan het werk bent.
Bij ons om de hoek, in de Ridderzaal vond namelijk de huldiging van de Olympische sporters plaats.
Ter hoogte van het Mauritshuis stapten ze uit de touringcar en via de straat die naast ons gebouw loopt gingen ze te voet naar het Binnenhof. Dat was om een uurtje of één. Toen heb ik vanuit een raam naar Inge de Bruijn, de judoërs en de hockeysters gezwaaid.
Om kwart voor drie zagen we dat er weer publiek kwam te staan; de start van de rijtoer was voor bij ons op het Plein, aan de voorkant van het gebouw. Al snel een clubje collega’s en kamerleden verzameld en we gingen met zijn allen naar buiten. Helaas, overal dranghekken dus we kwamen niet zo ver. Gaat een van de kamerleden even met iemand van de beveiliging praten: ‘wij horen hier, wij zijn kamerbewoners, mogen wij er misschien even door naar de Ridderzaal?’ en wij mochten op vertoon van ons pasje door de dranghekken, zodat we tussen de Olympiërs konden lopen. Dat was leuk! Ik heb even gepraat met Mark Huizinga, Theo Bos en met Leontien van Moorsel. Allemaal aardig en enthousiast. Met een paar konden we op de foto, Inge de Bruin liep helaas een beetje te snel om samen met ons op de foto gezet te kunnen worden, maar ik heb toch een leuke foto van haar kunnen maken.

de andere collega’s bekeken het vanuit het raam

Inge liep heel erg snel

ik met Cor vd Geest (judo-coach), mijn collega’s Vera en Femke

mijn collega’s samen met Bart Brentjens (ook heel erg aardig trouwens)

Advertentie

7 gedachtes over “Bijzonder

  1. Ik heb een keer op het Binnehof met de opper-ioc-er gesproken tijdens mijn werk. Erica Terpstra!! Tof mens! Maar die zal je vast ook wel gesproken hebben

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s