natuurlijk net als het eten opgeschept is

Vanavond, uurtje of zeven. Berber heeft al tien minuten stuiterend in de kinderstoel gezeten, want ze zag Hedzer druk in de weer in de keuken maar het eten kwam ‘maar’ niet door. Het is iets nieuws, Hokkien Mie. Ze heeft nog nooit miehoen gehad geloof ik en het is ook wel aardig aan de scherpe kant. Maar ze vindt het lekker. Dan kan ik ook mijn eerste hap nemen. Voordat de vork bij mijn mond is, gaat de bel. Nee he, niet alweer onder het eten. Het is een heel klein beetje ‘eigen’ schuld natuurlijk, want bij ons staat de warme prak niet om zes uur op tafel, en zeker niet op dinsdag.

Maar ja, het was dus alweer een collecte. Voor mijn gevoel waren ze nog maar net geweest voor de dierenbescherming (afgelopen donderdag) en de nierstichting (ergens vorige week). Ik vroeg nog aan Hedzer of dat misschien niet wat meer gecoordineert zou kunnen, want het leek zo wel of er elke week wel collecte was. Het komt natuurlijk deels doordat we op een dorp wonen, en we wilden ook hier gaan wonen juist om al die dorpse zaken en mensen die collecte lopen in hun eigen buurt voor het doel dat zij belangrijk vinden hoort daar zeker bij. Maar zo vaak?

Maar ja. Dan geef je toch maar weer. Ik word altijd zo overvallen doordat er dan weer een mama met kindje voor de deur staat, met een collectebus. Het zijn ook altijd mama’s met kindjes, maar gelukkig niet telkens weer dezelfde. Omdat ik vroeger zelf ook met zo’n bus door het dorp heb gesjouwt, weet ik hoe het is. Ik weet wat iedereen zegt om maar niet te hoeven geven. Maar soms heb ik ook echt al via de giro overgemaakt. En soms heb ik ook alleen maar een briefje van 20 in mijn portemonnee. En een muntje van 20 cent. Blij toe dat het niet gaat zoals vroeger dat je je naam invulde met een bedrag erachter, zodat alle buren dan ook mooi even kunnen zien wat je gegeven hebt…

In ieder geval, 1 tel zoeken met Google leerde mij dat er natuurlijk een rooster is voor dit soort zaken. Ik ben blij dat ik dit rooster heb ontdekt. Want in principe kan zo’n beetje elke collectant, mits van een club met niet al te extreme standpunten, zonder directeuren waar al het geld heen gaat en zonder religieuze inslag, rekenen op mijn steun. Dankzij dit rooster weet ik nu dus wanneer ik ongeveer welke club kan verwachten en kan ik proberen om wat kleingeld apart te houden.

Blijft de vraag, waarom is heel januari een collectevrije periode? Is iedereen dan blut?

Advertentie

3 gedachtes over “natuurlijk net als het eten opgeschept is

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s