Gek doen en goed doen tegelijkertijd

In ons land staan te veel mensen buiten de maatschappij.
311 000 kinderen leven in armoede, 200 000 ouderen in eenzaamheid. De Gekste Dag (http://www.degekstedag.nl)
is een initiatief om te zorgen dat ze weer meedoen. Credo van de actie: “Daarvoor trekken we geen sippe gezichten, wel onze gekste.”
In aanloop naar de Gekste Dag, op 28 maart, worden er al veel acties op touw gezet om alvast geld in te zamelen.
Ondanks alle ellende in de wereld was het afgelopen donderdag toch tijd om even te lachen in de Tweede Kamer. In Nieuwspoort werden de miskopen van Kamerleden geveild.Daar zaten leuke en mooie artikelen tussen. Onder andere een paar Delftsblauwe schoenen die van PvdA Kamerlid Sjoera Dikkers zijn geweest. Zij had ze gekocht ondanks dat ze eigenlijk te klein waren. Omdat Nieuwspoort maar een klein stukje lopen is vanaf mijn werkplek en ik deze schoenen wel erg leuk vond ben ik donderdag maar eens even gaan kijken bij de veiling.
Eerst kwamen er wat andere artikelen onder de hamer, zoals een Prinsjesdaghoed, een paar Friese klompen, een kamerjas met dierenprint, er was een grote variatie in de aangeboden artikelen. Daarna was het zo ver, de schoenen die ik wilde. Mijn collega vond het leuk om tegen mij op te bieden en zo het bedrag voor het goede doel nog iets omhoog te schroeven, maar uiteindelijk had ik wel het hoogste bod.
Sjoera is af van haar miskoop, ik heb voor een zacht prijsje heel bijzondere schoenen en er is ook nog een som geld (in totaal zo’n 1100 euro) naar het goede doel van De Gekste Dag gegaan.
En dat is meer dan een glimlach waard!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s